You are currently viewing Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, 25/4/2024, άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων.

 

 

Σημείωση επιστημονικής ομάδας Taxheaven:

Στις προ-συμπληρωμένες δηλώσεις (μισθωτών και συνταξιούχων) υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα μαζί με την προ-εκκαθάριση της δήλωσης εφόσον πατήσετε την επιλογή: «Ενημέρωση Εισοδημάτων Δαπανών Υπόχρεου»

 

 

(Έχετε επιλεγεί για οίκοθεν προσδιορισμό φόρου με βάση το άρθρο 36 του ν. 5104/2024. Δείτε την Ενημέρωση προεκκαθάρισης φόρου /Εισοδημάτων – δαπανών)

Πατώντας τη σχετική επιλογή αναφέρονται τα εξής:

«Έχουμε προβεί σε προ-συμπλήρωση της Δήλωσής σας με βάση το σύνολο των στοιχείων, που μέχρι στιγμής είναι στη διάθεσή μας, και υπολογίσαμε τη φορολογική σας υποχρέωση.

Εφόσον τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προ-συμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής σας, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την υπηρεσία μας, με εσωτερική διαδικασία, την Τρίτη 2/7/2024, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να υποβάλετε νωρίτερα τη δήλωσή σας.

Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή ελλείπουν στοιχεία, υποχρεούστε να τροποποιήσετε ή/και να συμπληρώσετε τα ορθά στοιχεία και να υποβάλετε εσείς τη δήλωσή σας, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

Ειδικότερα:
α) μέχρι την Δευτέρα 1/7/2024 μπορείτε να υποβάλετε αρχική δήλωση
β) από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).
Εφόσον μεταβληθούν τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για εσάς, θα ειδοποιηθείτε προκειμένου να επισκεφθείτε εκ νέου την εφαρμογή, να δείτε τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τη φορολογική σας υποχρέωση και, ανάλογα με το χρόνο στον οποίο επήλθε η μεταβολή, να προβείτε στις κατά περίπτωση αναγκαίες ενέργειες.
Ειδικότερα:
α) εάν η μεταβολή επέλθει πριν η δήλωσή σας υποβληθεί, είτε από εσάς, είτε από την υπηρεσία μας με την παραπάνω εσωτερική διαδικασία, εφόσον συμφωνείτε με τη μεταβολή, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε κάποια ενέργεια. Εμείς θα λάβουμε υπόψη μας τα νεότερα δεδομένα και θα υπολογίζουμε τη φορολογική σας υποχρέωση με βάση αυτά.
β) εάν η μεταβολή επέλθει μετά την υποβολή της δήλωσής σας, εφόσον συμφωνείτε με τη μεταβολή, υποχρεούστε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με τη μεταβολή, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον φορολογικό σας σύμβουλο για τις ενέργειες, στις οποίες θα χρειαστεί να προβείτε».

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/67257/anoixe-h-platforma-ypobolhs-dhlwsewn